Davide Formolo vant avslutningsetappen i Kalalonia Rund etter å ha vært i brudd hele dagen

Den 7. og siste etappen i Volta Ciclista a Catalunya ble en morsom avslutning på det spanske rittet. Etappen skulle nemlig avgjøres i 8 lokale runder i Barcelona som innehold flere utfordringer, blant annet med en bakke og påfølgende utforkjøring. Nettopp i denne utforkjøringen skjedde en stygg velt som rammet flere ryttere, et par av dem trolig med brudd som resultat.

Dagens mann ble utvilsomt Davide Formolo (Bora Hansgrohe) som satt i dagens brudd, men som i de lokale rundene kjørte fra samtlige av sine bruddkamerater. Overraskende nok holdt det også helt inn og italieneren kunne kjøre solo over målstreken som vinner av den siste etappen.

Kampen om sammenlagtseieren ble også innholdsrik. I teorien var det ganske gode muligheter for at Adam Yates og Egan Bernal kunne true ledende Miguel Lopez. Brødrene Yates gjorde da også et tappert forsøk på de siste rundene og Adam Yates var en perioden den virtuelle sammenlagtlederen. Men, kreftene strakk ikke helt til, samtidig som Egan Bernal aldri klarte å kjøre fra Lopez. Dermed kunne sistnevnte forsvare sin ledertrøye og vant med 14 sekunders margin – etter at Yates hadde ledet med halvminuttet virtuelt sett underveis.

Odd Christian Eiking kom inn på 15. plass og gjorde en bra figur i dag i en løype som passet 24-åringen godt. Eiking var for øvrig nære på å bli involvert i den stygge velten i nedkjøringen som felte en rekke ryttere.

Resultater:

X