Deceuninck–QuickStep og Viviani fortsetter på vinnersporet

Foto: Sirotti

I natt ble det kjørt en forløper til Cadel Evans Great Ocean Road Race i Melbourne etter modell som Hammers-serien

De mest ihuga sykkelinteresserte vil huske Cadel Evans som den «seige» australieren, først og fremst kjent for sine klatreegenskaper. Evans fikk da også oppleve å vinne Tour de France etter å ha kjempet i toppen i flere år for å kapre den ettertraktede gule trøyen. I 2011 klarte han det også etter å ha blitt nummer to både i 2007 og 2008. Den nå 41 år gamle australieren la opp etter 2015 sesongen men fortsatte på en måte å markere seg på sykkelfronten gjennom sitt eget ritt, Cadel Evans Great Ocean Road Race.

Rittet er et éndags ritt og kjøres over 164 km med start og målgang i Geelong, VM byen fra 2010 da Thor Hushovd ble verdensmester.

Oppvarming i Melbourne med kriteriumsritt

Som en oppvarmer til dette ble det i natt kjørt et kriteriumsritt i Melbourne. Her gikk Elia Viviani til topps og fikk flest poeng, selv om han ikke vant den avsluttende spurten. Konseptet ligner for øvrig veldig på det som vi ser i Hammer Series som blant annet også skal kjøres i Stavanger i slutten av mai.

Denne typen kriteriumsritt går ut på å hente poeng og i Melbourne-utgaven ble det kjørt 14 runde rundt Albert Park, hver på 5,3 kilometer . Innlagte spurter på 4, 6, 8, 10, 12 og 14 runder ga poeng til de 8 beste mens topp ti fikk poeng på den siste spurten. I motsetning til vanlige kriteriumsritt, er det også lagkampen som kanskje er den viktigste, så det gjelder ikke bare å kjøre sine raske menn i gode posisjoner. Man må også sørge for å hente poeng underveis som sikrer en høyest mulig sammenlagtsum. Det kåres likevel også en individuell vinner som har oppnådd høyest poengsum. I Melbourne var Elia Viviani best etter å ha markert seg på flere av de innlagte spurtrundene.

Deceuninck–QuickStep vant lagkonkurransen med 95 poeng, klart foran Jumbo-Visma med sine 57 og Bora-Hansgrohe med 40 poeng. Viviani på sin side sanket 37 poeng og vant foran Maximilian Richard Walscheid (Team Sunweb) og sin lagkamerat, Dries Devenyns, henholdsvis med 37 og 31 poeng.

Hammer Series til Stavanger i Mai

24. og 25. Mai kan du selv se dette litt annerledes sykkelrittet «live». Da arrangeres nemlig Hammer Series i Stavanger og med topp internasjonal deltakelse. Det som kommer til å bli et fartsfylt og spennende ritt over tre etapper!

X