Nevner ikke Kristoff blant sine hardeste konkurrenter

Foto: Sirotti

Elia Viviani var fjorårets store spurtprofil da han mer enn doblet sin seiersrekke fra 2017 og kunne notere seg for 18 seire for sitt lag, Quick Step Floors.

Foto: Sirotti

I år debuterer den snart 30 år gamle italieneren i Santos Tour Down Under som starter om vel en uke. Også i fjor innledet han sesongen ”down under” og fikk med seg én etappeseier. Et par uker senere gikk det enda bedre i Dubai-tour og han vant to etapper og sammenlagt i et ritt der vi nordmenn ble noe skuffet over Alexanders Kristoff sine resultater.  Nordmannen var ikke i nærheten av å matche Viviani og slet hele sesongen med å nå opp på sitt beste nivå.  På mange måter kan man vel til en viss grad sammenligne Viviani sin sesong med Kristoff sin sesong i 2015. Da var 30-åringen nesten utilnærmelig og vant 20 enkeltseire inklusiv den mest prestisjefylte da han vant Ronde van Flaanderen. 

I fjor var det imidlertid Viviani sin tur til å plassere sprinttronen på sitt hode men i år bedyrer han at målet ikke er å gjenta dette.

-Dersom ting går bra kan jeg være på samme nivå, men det er ikke noe som jeg er besatt av, forklarer han til Cyclingnews.

-Mine mål i år er litt annerledes og jeg blir fornøyd om jeg vinner ti løp – så lenge det er ti store og viktige ritt, legger han til.

Selv om han nå straks runder de 30, tror han ikke at nedturen vil begynne. -Jeg tror jeg kan vinne viktige klassikere også de neste to, tre eller til og med fire årene. Jeg er italiensk mester og olympisk mester og vil gjerne fortsette i den stilen, sa han.

I fjor avsluttet italieneren landeveis-sesongen tidlig men fortsatte med banesykling der han deltok i to World Cup for å sikre nok poeng for å bli kvalifisert til OL i Tokyo i 2020.

Ingen Kristoff blant sine argeste konkurrenter

Foto: Sirotti

-Etter (Peter) Sagan blir (Fernando) Gaviria min største konkurrent. Jeg tror også (Marcel) Kittel kommer tilbake og jeg tror kanskje at (Dylan) Groenewegen er undervurdert. Overraskelsen kan bli (Pascal) Ackermann , avsluttet Viviani uten altså å nevne Alexander Kristoff med et eneste ord!

Viviani starter altså sesongen i Australia med kriteriumsløpet 13.januar. Derette venter Tour Down Under og Cadel Evans Great Ocean Race henholdsvis 15. og 27. januar. Videre program inkluderer UAE Tour (24/2 – 3/3), Tirreno-Adriatico (13 – 19/3), Milan-San Remo (23/3), Driedaagse Brugge-De Panne (28/3) og Gent-Wevelgem (31/3).

X