Derfor valgte Michael Valgren å gå til Dimension Data

Foto: Sirotti

Det kom kanskje som en overraskelse da danskenes beste sykkelrytter i 2018 valgte å bytte arbeidsgiver fra Astana til Dimension Data.

Etter å ha vært såkalt talentfull i flere år, slo han for alvor igjennom i årets sesong med to store seire i Amstel Gold Race og Omloop Het Nieuwsblad samt 4.plass i Flanderen Rundt. I tillegg ble han nummer 7 i VM i Insbruck denne høsten og var da en av de tonangivende i avslutningen av den knallharde løypen.

Det var en aldri så liten overraskelse og kanskje litt ulogisk også at han valgte bort storlaget til fordel for WorldTourens minst vinnende lag, Dimension Data. Men dansken hadde en god forklaring på det.

Podiet i Amstel God Race 2018: F.v. Roman Kreuziger, Michael Valgren, Enrico Gasparotto. Foto: Sirotti

-Dimension Data gav meg et tilbud og da jeg snakket med Rolf Aldag (sportsdirektør red.anm.) skjønte jeg hva plan de hadde og hvordan de ville bruke andre ryttere til å hjelpe meg, sa Valgren i følge Feltet.dk.

-Jeg sier ikke at Astana ikke gav meg noen sjanser i rittene, men de hadde kanskje for mange kapteiner og det ble da litt mye opp til en selv å skape resultater. Astana «skyter med hagl» for å få sine resultater, de har mange ryttere å satse på i klassikerne mens vi hos Dimension Data vil skyte en eneste «missil», forhåpentligvis vil det være meg, sa 26-åringen.

X