Det danske juniortalentet har fått sin dom

Det var den 18 år gamle Mattias Skjelmose Jensen som i fjor testet positivt på det forbudte stoffet methylhexanamin, det skriver Jyllands-Posten i dag.

Det var under Tour de Pays de Vaud i mai i fjor at den danske junioren leverte inn en positiv dopingprøve. Jensen som er regnet som et av Danmarks største talent, vant rittet sammenlagt mens det norske juniortalentet,  Ludvig Aaseheim, ble nummer 3. Jensen har ikke kjørt ritt etter den tid, og nå skal det visstnok være tatt en avgjørerelse i saken hans. Han skal ha fått 10 måneders karantene gjeldende fra den 7.juli og frem til 6.mai i år, skriver Jyllands-Posten.

-UCI bekrefter at Mattias Skjelmose Jensen er blitt idømt 10 måneders utestengelse for uten med vitende vilje ha overtrådt antidoping-reglene den 26. mai, heter det i følge en medelse.

UCI har dermed vurdert det slik at 18-åringen ikke har hatt til hensikt å overtrede dopingreglene, selv om stoffet han nå er dømt for, er prestasjonsfremmede og forbudt å ha i kroppen under konkurranser.  Tidligere utøvere har fått alt mellom 6 måneder og 4 år for samme forseelse.

-Saken har naturligvis vært en anledning til å se på det omfattende antidoping-programmet som blir gjort i dansk sykkelsport. Antidoping Danmark deltar på alle samlinger i regi av forbundet, og alle ryttere er kjent med forbundets veiledninger men går enda lengre og forbyr koffeintabeletter eller smertestillende medisin i konkurransefremmende øyesyn. Man kan ikke kjøre for et dansk juniorlandslag hvis man ikke følger disse retningslinjene, sa Jens-Erik Majlund i det danske sykkelforbundet.

X