Dumoulin ute av sammenlagtkampen etter massevelt i Giroen

Den 4. etappen i Giro d’Italia var på hele 235 kuperte kilometer. Et tremanns-brudd fikk et ganske stort forsprang men i det lettere terrenget mot mål ble de kjørt inn sakte men sikkert. Avslutningen i dag var en rundt 2 kilometer bakke, ikke for bratt men likevel tøff nok til at noen av spurterne ikke ville makte å holde følge med de beste.

Men, det var ikke det som ble problemet for mange i dag. En kjempestor velt innenfor de siste 5-6 kilometerne splittet feltet og plutselig bestod fronten bare av rundt 15 ryttere. Her satt riktig nok Elia Viviani, Pascal Ackermann og Caleb Ewan sammen med blant annet sammenlagtleder, Primoz Roglic som også unngikk velten.

Frontgruppen kjørte for livet de siste kilometerne og kort etter at bakken hadde startet, måtte Elia Viviani slippe og tok seg deretter veldig rolig til mål.

Richard Carapaz vinner den 4.etappen. Foto: Sirotti

I spurten overrasket Movistar-rytteren Richard Carapaz de øvrige med å tråkke til for fullt mens de andre var opptatt av å kikke på Ackermann og Ewan.  Han fikk raskt en stor luke og da Caleb Ewan først bestemte seg for å sette på turboen, var det for sent og han klarte aldri å hente 25-åringen.

Primoz Roglic ble nummer seks og fikk med seg nesten 20 sekunder i «bonus» på grunn av velten. Dermed økte han til Simon Yates og Vincenzo Nibali som følger på de neste plassene sammenlagt og har nå en ledelse på over halvminuttet.

Mest uheldig i dag var Tom Dumoulin som var en av dem som gikk ned og fikk en smell i kneet så det ut til. Blodig fortsatte han med nesten hele laget rundt seg men er ute av sammendraget. Omfanget av skaden er ukjent og morgendagen vil vise om Giro-vinneren fra 2017 står av årets utgave for å konsentrere seg om Tour de France senere i år.

Resultater:

X