Edvald Boasson Hagen tråkket fra alle og viste noe av sitt gamle «jeg» i Tour of Norway

Arkivfoto: Karstein Vabø

Den 3. Etappen i Tour of Norway var på nesten 180 kilometers lengde, den startet i Lyngdal og hadde målgang i Kristoffer Halvorsen sin hjemby, Kristiansand.

Også i dag var et brudd av gårde der André Sotberg (Team Coop) og Andreas Vangstad (Joker Fuel of Norway) representerte de norske fargene i det som var et tremannsbrudd. Også i dag regnet man med at det ville bli en massespurt, riktig nok var det en liten bakke som skulle forseres på de tre lokale rundene, men den burde ikke være til hindring for at ting samlet seg før det skulle spurtes.

Men, slik skulle det ikke gå. Bruddet ble som ventet hentet og på de lokale rundene ble det satt fart. Her viste det seg at flere fikk problemer med å henge med, men som ventet ble det stort sett kontroll igjen i feltet i de lettere partiene mot mål.

Det ble også tidlig klart at Kristoffer Halvorsen hadde problemer med å følge og den blide sørlendingen kom aldri i posisjon til å være helt i front og kjempe om seieren og ble nummer 9 i dag.

Grunnen til det var nok delvis også at Edvald Boasson Hagen viste seg fra den gamle gode siden igjen, for da Ben Swift (Ineos) angrep på den siste runden, tok Edvald bakhjulet. Duoen fikk straks luke men etter hvert nærmet feltet seg og de så ut til å bli slukt da Edvald bestemte seg for å kjøre solo.

Team Sunweb-rytteren Joris Nieuwenhuis var da førstemann i feltet og hadde tatt seg frem til nordmannens bakjul. Men i dag var Edvald i en egen klasse i avslutningen. Nederlenderen klarte rett og slett ikke å holde hjulet til Edvald som økte hele veien de siste 4-500 meterne til mål. Alexander Kristoff tok spurten i feltet bak og ble nummer tre, bak Nieuwenhuis som altså ble rene statisten da Edvald tråkket voldsomt til.

Boasson Hagen har nå også overtatt den gule ledertrøyen og leder med 7 sekunder på vinneren av den 1.etappen, Cees Bol. Alexander Kristoff tok også steget opp på pallen ytterligere 9 sekunder bak sin landsmann og overtok poengtrøyen etter dagens etappe. Markus Hoelgaard (Joker) overtok klatretrøyen mens Team Coop er beste norske lag på 5.plass.

Resultater:

X