Edvald viste formstigning i Schheldeprijs men Fabio Jakobsen vant som i fjor

Foto: Sirotti

Det nærmer seg Paris-Roubaix som kjøres førstkommende søndag, men før det skulle den 107. utgaven av Scheldeprijs kjøres i dag. Der fikk vi se en Edvald Boasson Hagen friskere enn på lenge.

Rittet gikk fra Borsele til Schoten og distansen var på vel 200 kilometer. Tre nordmenn stod på startstreken, Kristoffer Halvorsen (Team Sky) og duoen Edvald Boasson Hagen og Rasmus Tiller fra Team Dimension Data.

For Kristoffer Halvorsen endte det hele i grøften og 22-åringen kom aldri til mål. Samme skjebne led nesten Rasmus Tiller også som endte i asfalten men kom seg tilbake på sykkelen etter en stund. Førsteårsproffen trillet inn som den siste som fullførte, over 11 minutter bak vinneren.

Samtidig som dette skjedde hadde Edvald Boasson Hagen angrepet fra front, da var det rundt 13-14 kilometer igjen til mål. Rudsbygdingen fikk opp mot 20 sekunders ledelse og feltet måtte virkelig skru opp farten for å sikre at spurterne fikk det de kom for, en massespurt.

3 kilometer fra mål ble nordmannen også hentet og deretter handlet alt om posisjonering for de øvrige lagene. Deceuninck – Quick Step kontrollerte mye av de siste kilometerne og da Michael Mørkøv gjorde den siste jobben med å kjøre Fabio Jakobsen i posisjon, var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle gå. 22-åringen gjorde akkurat som han ville og vant overlegent med flere sykkellengder.

Resultater:

X