Eiking med 2.plass – trodde han hadde vunnet

Brandon Mcnulty. Arkivfoto: Sirotti

Den 3.etappen i Giro di Sicilia var på 186 kuperte kilometer og med én eneste stigning som kanskje kunne skape problemer for rytterne. Været på Scicilia i dag skapte imidlertid enda større problemer da det var regnfyllt og våte veier. Allerede i den nøytrale sonen ble det velt som førte til at en Nippo-Vini Fantini-rytter måtte stå av. Senere var det også velt, men heldigvis uten at det fikk alvorlige konsekvenser.

Et brudd fikk gå men disse ble sakte men sikkert tauet inn i løpet av denne siste stigningen som hadde en lengde på i underkant av 8 kilometer. På nedkjørselen skjedde det imidlertid mer og den amerikanske unggutten, Brendon Mcnulty, angrep og klarte å stikke unna forfølgerne. Dette fikk ikke alle med seg, for mens 21-åringen kunne kjøre solo over målstreken noen kilometer senere, ble det utkjempet en kamp i gruppen bak der blant annet Odd Christian Eiking satt.

Nordmannen tråkket til mot slutten og klarte å kjøre fra de øvrige. Eiking hevet armene da han rullet over målstreken og trodde nok han hadde vunnet det hele. En klassiker altså og kanskje følte Askøyværingen seg en anelse flau i etterkant da han oppdaget at han var minuttet bak dagens vinner. Det har han imidlertid ingen grunn til, 2.plass var selvsagt en god prestasjon og bærer bud om at 24-åringen begynner å få fart på beina og kanskje ser vi konturene av en ”ny Eiking” som nå blir mer stabil og kjemper om de fremste plassene i kuperte løyper. Sammenlagt er nå Eiking på 2.plass foran morgendagens 4. og siste etappe. Da skal feltet kjøre opp Etna, en stigning på over 30 kilometer som trolig kommer til å gjøre stor «skade» i sammenlagtstillingen. Stigningen avsluttes nemlig med målgang på den verdenskjente vulkanen, nesten 1900 moh!

Resultater:

X