En mann å se opp for i vårens klassikere

Arkivfoto: Sirotti

Dyland van Baarle har ikke helt skrevet seg inn på sykkelsportens stjernehimmel. Det kan godt skje denne sesongen for hollenderen som allerede nå viser solid form.

Dylan van Baarle (Team Sky) har de siste fire-fem årene markert seg nå og da som en farlig herremann, både som sammenlagt rytter og som temporytter. Hans siste prestasjon var å vinne sammenlagt i Jayco Herald Sun Tour som ble avsluttet i natt norsk tid. Men, blar man litt i papirene, så kan man se at nederlenderen også tidligere har gjort noen meget sterke prestasjoner.

Van Baarle er en relativt stor ryttertype med sine 1,87 meter på strømpelesten og nærmere 80 kilo muskler. Det er ikke vanskelig å forestille seg at denne karen er en uhyre sterk temporytter. I fjor ble han hollandsk mester på nettopp tempo og han vant også tempoen i «oppvarmingsrittet» foran Tour de France, Criterium du Dauphine, også det i fjor.

I 2017 viste han seg frem som en rytter man skal sette et kryss ved i margen når det gjelder vårens klassikere. Der fikk man et forvarsel om kapasiteten for van Baarle ble nummer fire i Ronde van Vlaanderen, plassen foran Alexander Kristoff for øvrig. Van Baarle er fortsatt bare 26 år, det kan bety at han nærmer seg sin beste alder rent fysisk. Da vil det ikke bli noe enklere å kvitte seg med denne kjøresterke karen som hadde sin opprinnelse i Rabobank sitt kontinentallag.

26-åringen avslører at hans fokus fremover nettopp blir klassikersesongen. -Flandern og Roubaix er hovedmålene, sa han i følge Cyclingnews. –Klassikerne er enda et godt stykke unna, men denne uken har gitt meg og laget en ”boost” når det gjelder selvtillit, fortsatte han. –Det blir alltid kjørt aggressivt, og guttene er allerede i god form. Vi er på et godt nivå og jeg ser frem til våren.

Byttet trenere

Dylan van Baarle har byttet trener flere ganger de siste tre årene. Da han kjørte for Cannondale, hadde Jonathan Vaughters hovedansvaret. I hans første sesong i Team Sky, hadde Dario Cioni overtatt, men i år har det blitt enda et skifte. Tim Kerrison er mannen som nå skal foredle talentet. Kerrison er heller ikke hvem som helst. Han har «vunnet» Tour de France med Chris Froome og Geraint Thomas og van Baarle håper at erfaringen hans også kan bringe ham selv til det neste nivået.

Team Sky har ofte slitt i brosteinsklassikerne når man sammenligner med deres dominans i alle Grand Tour’ene. Denne våren kan endre dette for Sky har mange typer som har kapasitet til det meste. Navn som Van Baarle, Gianni Moscon, Luke Rowe, Ian Stannard, og kanskje Geraint Thomas og Michal Kwiatkowski – hvis disse to blir er aktuelle, burde gjøre en forskjell fra tidligere års manglende suksess.

X