Endelig er «Eddy the boss» igjen!

Foto: Sirotti.

Criterium Du Dauphine er et gammelt og ærverdig etapperitt som kjøres for 71.gang. Rittet foregår i de franske alper og skal også så vidt innom Sveits på den 8. og avsluttende etappen.

Fire nordmenn kjører rittet, Carl Fredrik Hagen, Odd Chrisitan Eiking, Vegard Stake Laengen og Edvald Boasson Hagen.

Og det skulle vise seg å bli sistnevntes store dag da han i spurten på den første etappen like godt vant! Triumfen i dag var hans første WorldTour-seier på to år og også årets første WorldTour-seier for hans lag, Team Dimension Data.

Criterium Du Dauphine er kjent som et oppkjøringsritt for Tour de France og hva kunne da være bedre enn en seier for Edvald Boasson Hagen. Dagens etappe var meget kupert og rytterene fikk tidlig smake på høydemeterne da de allerede etter 15-20 kilometer skulle opp Puy Mary på 1584 moh. Senere kom to kategri-2 stigninger og Edvald innrømmet da også at han måtte grave tungt for å henge med på den siste stigningen. 

Dagens brudd ble hentet 600 meter fra mål og deretter ble det en kamp for å ta seg frem til fronten. Det så en stund litt vanskelig ut for nordmannen som lå mye ute i vinden i forsøket på å ta seg frem. Men, så fikk han uventet «hjelp» av Nils Politt (Katusha) som plutselig befant seg rett foran 32-åringen.  Politt ble på en måte Edvald sin opptrekker og den muligheten lot ikke nordmannen gå fra seg og var uimotståelig på de siste par hundre meterne og vant med en sykkellengde foran Philippe Gilbert. 

Edvald Boasson Hagen i gult! Foto: Sirotti

Odd Christian Eiking ble nest best av de norske på 17.plass med Carl Fredrik Haagen like bak på 21.plass.  I morgen kjører Edvald i gult og selv om han kommer til å gjøre sitt for å beholde den, hadde han ingen tro på at det kommer til å bli enkelt.  Det står nemlig mange fjell på programmet de neste dagene, og ser man på tidligere vinnere, er det kun noen av verdens råeste klatrere som har vunnet sammenlagt. 

Men, vi får glede oss over at Edvald Boasson Hagen ser ut til å være tilbake i meget bra form og nå kan vi forventningsfullt se frem til sommerens utfordringer på franske landeveier i verdens største idrettsarrangement; Tour de France!

Resultater:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

X