Endelig lykkes det for Kristoffer Halvorsen som vant avslutningsetappen i Herald Sun!

Endelig skulle det lykkes for Kristoffer Halvorsen som sikret sin første proffseier, sin første WorldTour seier OG sin første seier for Team Sky!

Den 5. og siste etappen i årets Jayco Herald Sun gikk i Meloburne og var en rundløype på 4 kilometer som ble kjørt 22 ganger. Totalt nesten 90 kilometer. Sky-laget gjorde en god jobb og kontrollerte etappen. Mot slutten plasserte vinneren av den 3.etappen, Owain Doull, nordmannen perfekt på oppløpet. Fra rundt 150 metersmerket ga Halvorsen full gass og da var ingen i stand til å true 22-åringen som dermed tok sin første proffseier.

Før det hadde et seksmanssbrudd kommet seg løs og ytterligere to mann kjørte seg opp halvveis. Men, Sky kontrollerte det hele og bruddet var hentet på den siste runden av de totalt 22.

–Laget gjorde en sterk jobb og vi hadde ganske god kontroll hele tiden, sa Halvorsen i følge Cyclingnews.

–Jeg måtte bare sørge for å holde Owain Doull sitt bakhjul og 150 meter fra mål var jeg i fronten, sa 22-åringen.

–Starten her i Australia sist år var elendig fordi jeg krasjet i kriteriumsrittet i Tour Down Under. Så det var en totalt annerledes start i år, og det er virkelig godt å ha kommet gjennom disse to rittene. Å vinne er også veldig bra for selvtilliten, sa Halvorsen som drar hjem med én seier og én andreplass i bagasjen. Team Sky tok forøvrig også sammenlagtseieren med nederlandske Dylan van Baarle.

Resultater

X