Enkelt for Trentin på den avsluttende etappen i Andalucia

Foto: Sirotti

Matteo Trentin hadde ingen problemer med å vinne det siste etappen i Vuelta a Andalucia og spurtet enkelt ned de øvrige i motbakkeavslutningen.

Den siste etappen i årets Vuelta a Andalucia var relativt lettkjørt. Totalt var etappen på 164 kilometer og hadde fem kategori 3 stigninger, den lengste på 8,4 kilometer og den korteste på 2,3 kilometer. Til gjengjeld var den siste brattest med nesten 10 prosent i snittstigning. Rytterne har hatt fire flotte dager i Ruta del Sol og dagen i dag var intet unntak, sol og i underkant av 20 grader lar seg høre i februar måned!

Sammenlagtkampen var det ikke spenning om lenger, den sikret Jakob Fuglsang seg i går siden dagens etappe ikke hadde nok utfordringer til å rokke ved hans ledelse. Tim Wellens hadde tak på poengtrøyen mens Simon Yates, gårsdagens vinner av 4.etappe, ledet kampen om klatretrøyen, dog med bare ett fattig poeng foran Alvar Cudros og Ion Izagirre.

Den 5. og siste etappen skulle ende i et spurtoppgjør etter at Astana hadde kontrollert feltet de siste kilometerne for å beskytte Fuglsang fra uhell. De siste noen og hundre metrene gikk i en ikke alt for bratt motbakke, spørsmålet var bare hvor lenge man skulle vente før turboen ble slått på. Matteo Trentin tråkket så hardt til og overrumplet fronten helt. Den regjerende europamesteren fikk mange meter før de andre skjønte hva som skjedde. Dermed kunne han trille over målstreken uten å ha fått nevneverdig konkurranse om etappeseieren.

Resultater:

X