Enkelt for Viviani i Santos Tour Down Under

Foto: Sirotti

Det ble en tilsynelatende enkel seier for Elia Viviani (Deceuninck – Quick Step) da Santos Tour Down Under ble innledet i natt norsk tid.

Det var et samlet felt som kom inn mot Port Adelaide, det ble brukt hele veibredden på de flate kilometrene inn mot byen. Tempoet ble skrudd mer og mer opp og lagene forsøkte å posisjonere seg så best de kunne. Viviani på sin side var ikke helt i front, men da feltet kom inn på oppløpet var posisjonen bedre. Det kunne likevel gått galt for den italienske mesteren for det var trangt de siste par hundre metrene. Men 29-åringen fant en åpning og satte på turboen. Ingen var i nærheten av å matche farten til Viviani og dermed er han også i ledertrøyen foran morgendagens 2.etappe. Med seier i dag, fortsetter også laget hans som de gjorde i fjor da de tok 73 offisielle seire. 17 av den sørget Viviani for.

Kristoffer Halvorsen (Team Sky) var i meget god posisjon på slutten men nordmannen hadde ikke god nok aksellerasjon i motvinden. 22-åringen endte som nummer 7 mens Daniel Hoelgaard (Groupama-FDJ) ble nummer 10. Bra resultater for begge egenlig. Peter Sagan ble til eksempel nummer 8  i den litt kaotiske spurten.

Resultater:

1Elia Viviani (Ita) Deceuninck-QuickStep3:19:47
2Max Walscheid (Ger) Team Sunweb
3Jakub Mareczko (Ita) CCC Team
4Phil Bauhaus (Ger) Bahrain-Merida
5Ryan Gibbons (RSA) Dimension Data
6Jasper Philipsen (Bel) UAE Team Emirates
7Kristoffer Halvorsen (Nor) Team Sky
8Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe
9Danny van Poppel (Ned) Team Jumbo-Visma
10Daniel Hoelgaard (Nor) Groupama-FDJ

Se komplette resultater her

X