Erfaringer fra Formel 1 skal overføres til Team Sky

Foto: swissside.com

Team Sky har inngått en avtale med Swiss Side som er eksperter på å optimalisere aerodynamiske forhold både for ryttere og utstyr

Team Sky har helt siden de kom inn i sykkelsporten i 2010 vært kjent for å være innovative, ligge i front av utvikling både når det gjelder sykler, utstyr og andre ting som optimaliserer prestasjonene for rytterne.

Nå har de inngått en avtale med Swiss Side gjeldende for årets sesong. Bedriften har det de kaller for høyteknologiske eksperter som har spesialisert seg på aerodynamikk.  Med over 50 års erfaring fra Formel 1 er de markedsledende på aerodynamikk, sier de på egen hjemmeside. Dette skal de nå videreføre til syklingens verden for å få verdens beste lag til å bli endra raskere.

Det blir et tett samarbeid  mellom Sky og Swiss Side for å forbedre lagets prestasjonsstrategi i konkurranse, spesielt rettet mot tempo.  Med prestasjonsstrategi mener de alt som kan påvirke i konkurransesammenheng, utstyrsvalg, miljøforhold, veiforhold, landskap og fysiologiske evner hos både individuelle ryttere og en gruppe.

Foto: Swiss Side

Swiss Side gjør aerodynamiske målinger ved hjelp av noe de kaller for CdA måleenhet. Justert med flere andre datakilder sendes disse tilbake til simuleringsverktøyet ”virtuell pitwall”. Det unike ved denne tilnæringen er at man kopler alle dataer sammen for å forstå hva som må gjøres for å få det beste ut av rytter og utstyr for å sykle raskere.

Helt konkret bruker de en fire-trinnsmetode der de simulerer en prestasjon, optimerer dynamikken og tester i vindtunnel. En rekke data blir målt på sykkelen via et måleapparat som kommer til å være montert på alle team Sky sine sykler.

X