Etappeseier til Kristoffer Halvorsen og trippel norsk sammenlagt i Tour of Norway!

Foto: Karstein Vabø

Den 6. og siste etappen i Tour of Norway var på mange måter ganske så åpen hva man kunne forvente seg av resultater.  Det var så utrolig jevnt etter gårsdagens etappe til Drammen, med 35 ryttere innenfor en tidsramme på kun 20 sekunder.  Det betydde likevel at de som lå i feil ende av denne tidslimiten var avhengig av å først komme seg i brudd og dernest sørge for at de ikke ble hentet.

Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) og svenske Jacob Eriksson (Team Coop) klarte den første delen av jobben med å komme seg i brudd. Det samme gjorde Jonas Abrahamsen (Uno-X) og alle disse tre lå innenfor 20 sekunder. I tillegg satt blant annet Remco Evenepoel også i dag i bruddet slik han gjorde det i går. Dermed var det to ryttere fra norske lag kontinentallag som var representert i et meget kjøresterkt brudd.

Men, det skulle vise seg å ikke holde helt inn likevel. Ut på den ”lokale” runden da vel 20 kilometer gjenstod, hadde feltet kontroll og det ble på mange måter et nytt ritt opp Knestang og Smeden og videre tilbake til mål i Hønefoss. Flere forsøkte deretter å komme i fra i de bratte bakkene mens Edvald Boasson Hagen på sin side forsøkte å kopiere sin seier fra 3.etappen med å støte seg fra de siste kilometerene inn mot mål, i dag uten å lykkes.

Før det hadde også Kristoffer Skjerping (Uno-X) gjort det samme, og med samme resultat. Dermed gikk det mot en massespurt. Både Boasson Hagen, Kristoff og Halvorsen, hadde klart seg over de bratte kneikene i Knestang og Smeden, det hadde også vinneren av den 1.etappen, Cees Bol og dermed var alle de hvasseste spurterne med da det hele skulle avgjøres i Hønefoss.

Team Ineos dro i front rundt den siste svingen før de kom inn på brua, 150 meter fra mål. Kristoff satt på hjulet men på utsiden kom Kristoffer Halvorsen og Kristiansanderer fikk virkelig fart på beina inn mot mål. 22-åringen fikk endelig sin seier han også, dog var det ikke så mange centimeterne det stod om men enn nok for å slå Cees Bol på målstreken.

Trippel norsk sammenlagt, f.v. Kristoffer Halvorsen, Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen

Kristoff på sin side tok 3.plassen og det holdt til sammenlagtseier, 3 små sekunder foran Kristoffer Halvorsen og 5 sekunder foran Edvald Boasson Hagen som aldri kom seg frem igjen i spurten. August Jensen ble nummer 8 på etappen, Kristian Aasvold nummer 13 mens Anders Skaarseth ble nummer 15. Sistnevnte behold dermed også sin 6.plass sammenlagt, Carl Fredrik Hagen bli 10 og Jonas Abrahamsen nummer 12 sammenlagt.

Resultater:

X