Edvald med overraskende temposeier i Spania!

Edvald Boasson Hagen klinte til med seier på åpningsetappen i Volta a la Comunitat Valenciana.

Volta a la Comunitat Valenciana ble rullet i gang i dag med en vel 10 kilometer lang tempo. Og hvilken start det ble. Edvald Boasson Hagen vant like godt åpningsetappen og satte store deler av verdenseliten på plass. Dermed er nordmannen også i ledelsen i sammendraget foran 2.etappe i morgen. Det blir imidlertid en en tøff oppgave for 31-åringen å forsvare ledelsen, men når Edvald begynner å kjøre gode tempoer igjen, kan det bli mer morro.

Mange har lurt på hva som kommer til å skje i år for Rudsbygdingen. Han hadde en elendig sesong i fjor med sykdom og operasjon og kom aldri skikkelig i gang. At han vant i dag sier selvsagt ikke alt for mye, men det gir likevel kanskje en pekepinn på Edvald kan få en ny vår denne sesongen. Laget har hentet flere sterke ryttere, blant annet Michael Valgren, og dette kan også vise seg å gi den nødvendige inspirasjon for å komme i nærheten av sitt tidligere jeg.

Alexander Kristoff ble nr. 72, nesten minuttet bak Edvald mens Sondre Holst Enger endte nest sist, 2:36 bak Edvald. Men, dette var nok tilsiktet, her er hva Holst Enger skrev på sin FB-side: «What a start!! Second last today. At least my plan was to save energy for the upcoming days. Nailed it»

Resultater:

X