Evenepoel imponerte voldsomt i Hammer Limburg

Arkivfoto: Karstein Vabø

Det andre av tre Hammer-series startet i dag med Hammer Limburg. Det er bare et par uker siden verdenseliten var på plass i Stavanger med det samme konseptet som er et litt annerledes sykkelritt enn det vi ser til vanlig.

I Hammer-series handler det ikke om å vinne en etappe for enkeltryttere, men å skaffe poeng for laget gjennom hele etappen. Det kåres altså ingen vinner blant rytterne, og jobben til disse er da å skaffe flest mulige poeng i en rundløype som gir poeng ved hver målpassering etter plassering rytterne har for hver runde.

Det er tre etapper, en klatreetappe, en sprintetappe og til slutt avgjøres det hele i en tempoetappe der sammenlagtlederen starter først og så starter de andre lagene i intervaller etter hvor langt de er bak tidsmessig etter de to første etappene.

I Hammer Limburg stod klatreetappen i dag på programmet der rytterne gjennom 8 lokale runder skulle kjempe om poengene. Som i Stavanger ble det en ungkalv som viste seg frem.  Det er vel ingen overraskelse at det var Remco Evenepoel som stod for underholdningen. Først satt han i et firemannsbrudd der blant andre Tim Wellens og Greg van Avermaet satt. Men, da denne frontgruppen ble kjørt inn av en gruppe, stakk samtidig 19-åringen av fra de øvrige og kjørte solo i flere runder. En utrolig sterk prestasjon av gutten som er regnet for å være det største sykkeltalentet verden har sett på lang tid.

Trolig til konkurrentene sin frustrasjon så han helt uberørt ut underveis, helt til den siste runden da selv Evenepoel begynte å vise tegn på å være sliten.  Prestasjonen i dag brakte Deceuninck-Quick Step i ledelsen med hele 1067 poeng mens Van Avermaet og hans CCC Team ble toer nesten 350 poeng bak.  Forøvrig er Rasmus Tiller eneste norske på startstreken og kjører for sitt lag, Team Dimension Data som bare ble nummer 13 og kun hadde to lag bak seg. Nippo Vini Fantini Faizane endte sist uten å sikre seg et eneste poeng!

Resultater:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

X