Ewan tok sin 2.etappeseier mens Demare overtok poengtrøyen i Giroen

Den 11.etappen i Giroen var spurternes foreløpig siste mulighet til å hente en etappeseier. De neste fire etappene går det mye oppover før det blir en ny hviledag etter den 15.etappen.

Dagens etappe var 221 kilometer og nesten like flat som i går. Den eneste forskjellen var at det gikk jevnt oppover de siste 60 kilometerne, det kan høres tøft ut før man ser at det egentlig var mer en falsk flate.

Nok en massespurt stod altså på programmet og i dag var Pascal Ackermann også tilbake i de fremre rekker etter han gikk ned i en større velt i går.

Men, selv om alt lå til rette for tyskeren, så hadde han ikke noe å svare med da Caleb Ewan tråkket inn turboen og skjøt fra de siste metrene. Elia Viviani ville gjerne også ha en etappeseier, men også i dag var det ikke noe trøkk i italieneren som aldri klarte å ta seg helt frem og måtte nøye seg med 4.plass.

Foto: Sirotti

Vant gjorde altså Caleb Ewan mens gårsdagens vinner, Arnaud Demare, ble nummer to og overtok med det poengtrøyen fra Ackermann som i dag ble tredjemann.

Resultater:

X