Fantastisk soloprestasjon av De Gendt i åpningsetappen av Volta Ciclista a Catalunya!

Fantastisk soloprestasjon av bruddkongen, Thomas De Gendt, som vant åpningsetappen i Volta Ciclista a Catalunya

Arkivfoto: Sirotti

WorldTouren går videre og i dag var det Spania som igjen var vertskap for verdens beste sykkelryttere. Den 99.utgaven av Volta Ciclista a Catalunya består av 7.etapper og det er mange høydemeter som skal klatres, noe som indikerer at dette er sammenlagtrytternes ritt. Bare én flat etappe venter, den kommer på morgendagens etappe, for øvrig er det mange bakker som skal bestiges.

I fjor vant Alejandro Valverde og kopierte dermed seieren fra året før. Den regjerende verdensmesteren har også vunnet én gang tidligere, det skjedde i 2009. Ellers har Nairo Quintana, Richie Porte og Joaquim Rodrigues alle vunnet de senere år.

Dagens etappe var på 164 kilometer og ble dominert av en belgier, bruddkongen Thomas Degent! På forhånd hadde spurterne kanskje håpet å få være med på moroa, men De Gendt hadde andre planer.

32-åringen kom seg tidlig med i et brudd men stakk etter hvert fra sine bruddkamerater. Tre mil fra mål hadde han 4:30 minutters forsprang på hovedfeltet som hadde kjørt inn de øvrige i bruddet. Dermed gikk det mot nok et solostunt av De Gendt som rullet over målstreken hele 2:40 foran feltet. Det er ikke ofte man ser slike solostunt lykkes og med så god avstand til de øvrige, men De Gendt har for vane å lykkes med noen soloprestasjoner i løpet av en sesong!

Resultater:

X