Favoritten ble satt sjakk matt i Paris-Nice

Team Sky med Michal Kwiatkowski  og Egan Bernal satte kjepper i hjulet for den doble etappevinneren i så langt i Paris-Nice, Dylan Groenewegen. Få kilometer fra mål satte de i gang et hardkjørt som sprengte feltet og ødela hele opplegget for Lotto-Visma.

Den 3.etappen i årets Paris-Nice var på 200 kilometer og den siste der spurterne kunne drømme om etappeseier. Allerede i morgen begynner det å bli mer kupert på vei østover mot Nice og da får vi nok se andre ryttere profittere på løypeprofilen.

Dagens etappe ble vel nærmest en transportetappe, riktig nok var det også i dag mye vind, men den kom forfra og gjorde at ikke så mange var lysten på å gå i brudd. Etter en tidlig krasj, virket det også som feltet innstilte seg på å ta det med ro. To mann gikk likevel av gårde og disse hadde på det meste over 5 minutter. Men, det var aldri noen fare for Lotto-Visma tok ansvar og sørget for å taue inn duoen.

Helt mot slutten ble det litt fart da Sky gikk til og forsøkte å splitte feltet, noe de også klarte selv om det ikke holdt så lenge. Skaden de gjorde ble likevel kanskje avgjørende for avslutningen. Lotto-Visma kom seg opp igjen, det samme gjorde Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen. Men det hadde kostet for mye for alle. På oppløpet forsøkte Groenewegen å gå i front på sedvanlig måte, men måtte gi seg. I stedet var det Sam Bennett som krysset målstreken først med Caleb Ewan like bak. Både Kristoff og Edvald hadde ikke nok krefter å stille opp med og ble akterutseilt på slutten.

Resultater:

X