Finner Edvald tilbake til formen?

Arkivfoto: Sirotti

Det nærmer seg en av vårens største begivenheter i sykkelsammenheng, Ronde van Vlaanderen, der den 103. utgaven rulles i gang førstkommende søndag. Før det blir det imidlertid en siste test på klassikerformen med den 74.utgaven av Dwars door Vlaanderen.

Rittet starter i Roeselare nordvest i Belgia og løypen går så videre østover og sørover mot Ronse, ikke så langt fra den franske grensen, før feltet skal svinge nordover igjen og ha målgang i Waregem. Totalt er distansen 183 kilometer og har 11 bakker som skal forseres underveis i tillegg til fem brosteinspartier.

I fjor vant Yves Lampaert mens Edvald Boasson Hagen måtte ta til takke med den sure 4.plassen. Lampaert gikk for øvrig til topps også i 2017. Det er få norske resultater i toppen utenom Edvald sin 4.plass i fjor. Alexander Kristoff har ikke hevdet seg tidligere og det skal bli interessant å se i år om hans solide løp i Gent-Wevelgem var et signal om en gryende storform. Det ville i så fall passet perfekt med tanke på mulighetene for å ta sin 2.seier i Ronde van Vlaanderen søndag.

Dobbeltvinneren fra 2017 og 2018, er også en av favorittene i årets utgave av Dwars door Vlaanderen, men hele laget til Deceuninck-Quick Step oser av kvalitet. Philippe Gilbert har vist bra form, det samme har danske Kasper Asgren og ikke minst Bob Jungels som kjørte strålende sist i E3 BinckBank Classic.

Greg van Avermaet er en annen av favorittene som ser ut til å ha manglet det lille ekstra for å gå helt til topps i årets første klassikere. Men, vi kan nevne en rekke navn som alle er kapable til å gå helt til topps. Oliver Naesen, Jasper Stuyven og Niki Terpstra er bare noen få eksempler på et meget sterkt felt som står på startstreken i morgen. Mange norske skal også kjøre, foruten Alexander Kristoff finner vi Amund Grøndahl Jansen, Kristoffer Halvorsen, Sven-Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen og Edvald Boasson Hagen i startoppstillingen. For sistnevnte håper vi at han etter en tung periode, vil være på vei tilbake, han viste i fjor at han har vinnerkapasitet, men vi er veldig usikker på hvor 31-åringen står denne gangen.

X