Italiensk som vanlig i Trofeo Laigueglia!

Arkivfoto: Sirotti

Fire italienere blant de fem første bekreftet nok en gang at Trofeo Laiguegliaer en italiensk «greie»

I dag ble den 56.utgaven av det italienske rittet, Trofeo Laigueglia, kjørt. Distansen var muligens årets første over 200 kilometer for feltet der Daniel Hoelgaard (Groupama-FDJ) og Sindre lunke (Riwal Readynez) representerte de norske fargene.

Mange italienere har tronet øverst opp gjennom årene i dette tradisjonelle rittet. Siden år 2000 har rittet faktisk blitt vunnet bare tre ganger av ”utlendinger”. Litt morsomt er det også å vite at Knut Knudsen er en av de få som har vunnet her, det skjedde i 1978.

Men, det ble mye italiensk også i årets utgave da Simone Velasco (Neri Sottoli – Selle Italia – KTM) vant i ensom majestet foran Nicola Bagioli og Matteo Sobrero. Francesco Gavazzi ble nummer fire som en av de mer kjente av dagens italienske topp-kvartett.

Velasco vant dermed sin første proffseier etter han kom inn i bransjen i 2016. Ingen av våre to nådde topp-ti plassering, men Daniel Hoelgaard kjørte inn til det som en stund var oppgitt å være en 12.plass. Men, senere ble dette endret til 39.plass 3:46 etter vinneren og med Sindre Lunke noen sekunder bak.

Resultater:

X