Fire norske i aksjon i Spania og Portugal!

Arkivfoto. Sirotti

Volta ao Algarve og Vuelta a Andalucia er to tøffe etapperitt som kjøres i henholdsvis Portugal og Spania, begge i de sørlige deler av landene. Vi har til sammen fire nordmenn på startstreken i følge listene; Edvald Boasson Hagen, Carl Fredrik Hagen, Amund Grøndahl Jansen og Odd Christian Eiking.

I morgen starter to spennende etapperitt med Volta ao Algarve og Vuelta a Andalucia (Ruta Del Sol). Førsnevnte går helt på sørspissen av Portugal mens sistnevnte går i områdene både vest og nordøst for Malaga i det sørlige Spania.

Volta ao Algarve er spesielt interessant for oss norske da vi har hele tre ryttere på startstreken; Edvald Boasson Hagen, Carlk Fredrik Hagen og Amund Grøndahl Jansen.

Det er mange kuperte etapper og mye som passer godt for de klatresterke, det gjenspeiler også resultatlistene fra tidligere ritt. Edvald Boasson Hagen viste lovende takter i Volta a la Comunitat Valenciana der han vant tempoetappen og ble 9. mann sammenlagt. Kanskje kan vi håpe på en lignende prestasjon i Algarve?

Den 2. og 5. etappen ser ut  til å være mest krevende med målgang i bakke, den første etter en 8 kilometer lang stigning og den siste er på 3 kilometer med stigning på over 10 prosent enkelte partier. Midt mellom disse etappene kommer den 3.etappen som er en 20,3 kilometer lang tempoetappe som skulle passe Edvald Boasson Hagen meget bra.

En annen som vi er spent på er Carl Fredrik Hagen som viste solid form i Santos Tour Down Under i janur. Løypene i Algarve burde passe 27-åringen meget bra. Så spørs det bare om han får ”lov” å kjøre for egne sjanser så tidlig i sin proffkarriere.

I år er det den 45.utgaven som kjøres og det er meget bra deltakelse med 12 World Tour lag: Bora-Hansgrohe, CCC Team, Deceuninck-Quick Step, Groupama-FDJ, Lotto Soudal, Team Dimension Data, Team Jumbo-Visma, Team Katusha Alpecin, Team Sky, Team Sunweb, Trek-Segafredo og UAE Team Emirates.

I fjor vant Michal Kwiatkowski sammenlagt og polakken har tidligere også vist seg å ha hatt et godt grep på dette rittet. Han vant også i 2014 og har hvert eneste år siden 2013 da han ble nummer to, vært på podiet sammenlagt. Av andre store navn som har vunnet her tidligere finner vi Thomas Geraint (2015 og 2016), Tony Martin (2013) og Alberto Contador (2009 og 2010).

Også i Vuelta a Andalucia har vi en nordmann med, Odd Christian Eiking står på startlistene i et felt som også er meget sterkt. Blant annet finner vi brødrene Yates, Luis Leon Sanchez som nylig vant Vuelta a Murcia, Jakob Fuglsang, Ion Izagirre som vant  Comunitat Valenciana pluss en rekke andre sterke navn. Som i Algarve er det her 5 etapper derav én tempoetappe. De øvrige, unntatt tempoetappen, er tøffe etapper som helt klart favoriserer klatrerne, bortsett fra den siste som ser mer overkommelig ut.

X