Første belgier som tok timesrekorden siden Eddy Merckx!

I ettermiddag ble det satt ny timesrekord da den regjerende europamester på tempo, Victor Campenaerts, slo Bradley Wiggins sin rekord med god margin. Wiggings tilbakela 54,526 kilometer i løpet av én time og rekorden ble satt i Lee Valley Velodromen i London i juni 2015. Wiggins slo da sin landsmann, Alex Dowsett som hadde satt ny rekord bare én måned tidligere.

Victor Campenaerts sitt forsøk i dag var den 11. i rekken av offisielle forsøk. Forsøket ble gjort i en velodrom i Mexico som ligger på 1890 meters høyde og er et populært sted for slike rekordforsøk. Grunnen skal være at høyden gjør at det blir mindre luftmotstand som er syklistenes største brems – i tillegg til stigninger selvsagt. Man er likevel ikke helt sikker på om høyden faktisk gir en fordel og det faktum at Wiggins rekord fra 2015 ble satt på lavbane, gjør at temaet diskuteres blant ekspertene.

Uansett er det nå den rekorden historie for Victor Campenaerts kjørte 55.089 kilometer på én time, noe som er 563 meter lengre enn det Wiggins gjorde for snart fire år siden.

-Jeg er veldig glad, jeg har fokusert på dette i lang tid og er glad for å ha tatt rekorden, spesielt fornøyd er jeg med å kunne bryte magiske 55 kilometer, sa Campenaerts etter rekorden var satt. Victor Campenaerts er forøvrig den første belgier siden Eddy Merckx i 1972 satte sin rekord. Det skjedde i Mexico by og Merckx tilbakela 49 431 meter på en standard banesykkel.

X