Frankrikes nye «helt», Julian Alaphilippe, imponerte nok en gang i bakkeavslutning

Foto: Sirotti

I Tirreno-Adriatico ble den 2.etappen kjørt og det ble en forrykende avslutning som franske Julian Alaphilippe nok en gang avgjorde til sin fordel.

Etappen var på 195 kilometer og hadde en interessant avslutning med en bakke som inviterte til spennende angrep. Et brudd kom seg av gårde omtrent fra start av, men disse fikk aldri være med på moroa på slutten og selv om de hadde hatt 4 minutter på det meste, hadde feltet full kontroll på utbryterne.

Det var derfor et samlet felt som gikk inn i den siste bakken og det manglet ikke på angrepsvilje hos sammenlagtrytterne. Primoz Roglic var den mest aktive innledningsvis men måtte gjøre for mye drajobb i front til at det var nok krutt igjen helt mot slutten.

Flere ganger så det ut som angrepene ville lykkes da det dannet seg en liten frontgruppe. Hver gang ble disse kjørt inn og til slutt ble det en slags massespurt i motbakke de siste metrene mot mål .

Foto: Sirotti

Greg Van Avermaet hadde sett sterk ut og lå i meget god posisjon. Det gjorde også Julian Alaphillipe som nok en gang viste frem sine avslutningsegenskaper og lett tok seg forbi belgieren. Som i Strade Bianche sist helg, var han helt utilnærmelig og hentet sin 5.seier for sesongen.

Resultater:

X