Froome tror på Bernal i årets Giro d’Italia!

Chris Froome blir ikke forundret om det blir en 22 år gammel colombianer som vinner årets Giro d’Italia.

Den 102.utgaven av Giro d’Italia rulles i gang 11.mai og er den første i rekken av de årlige Grand Tour’ene – som vanlig. Chris Froome hentet den rosa sammenlagttrøyen i fjorårets utgave, men i år skal han forsøke å bli historisk ved å ta sin 5. seier i Tour de France.

I et intervju med den italienske avisen Corriere Della Sera, sier Froome at han tror at 22-åringen kan gå helt til topps på sitt første forsøk. –Når du snakker med Egan sliter du litt med å tro at han er så ung. Han har en modenhet og en utrolig evne til å lese ritt. For meg kan han vinne ved første forsøk, mente Froome.

34-åringen forteller også at han kommer til å lide når han må følge Giroen på TV. – Giroen er forskjellig fra Vueltaen og Touren. Giroen er uforutsigbar, vanskelig å håndtere, er full av ”feller” og har en siste brutal uke. Jeg ønsker ikke å gi meg før jeg har kjørt en gang til, sa han til Corriere Della Sera.

Det har vært litt frem og tilbake om fjorårets Tour de France vinner, Geraint Thomas, også skulle forsøke å kopiere sin seier fra i 2018. Men det  har senere endret seg og nå tyder mye på at Thomas vil kaste sine øyner på Giroen i stedet. Men, det er ikke helt fritt for at det også kan by på utfordringer internt for Sky. Lagets stjerneskudd frå i fjor, Egan Bernal, er utpekt til å være den det skal kjøres for. Dette skjer altså i hans 2.sesong på WorldTour nivå, og det sier litt om kvalitetene til Colombianeren.

Hva så med Thomas, vil Sky gardere seg og satse på to hester? -Thomas har noe ugjort i Giroen etter at han krasjet ut av rittet i 2017. Dessuten passer etappene godt til waliseren, sa Froome i følge Cycling Weekly.

Vi kan ikke helt se for oss at Thomas vil kjøre som hjelperytter for Bernal. 22-åringen har fremtiden foran seg, det har ikke Thomas på samme måte. Vil parhestene hjelpe hverandre så lenge de kan, og deretter ta kampen internt? Det synes litt uklart også dette, for det som har formet Sky sine triumfer i etapperitt, er at laget har vært det sterkeste av alle. Vil Sky bruke én mann av Thomas sitt kaliber som grovarbeider for Bernal? Eller vil formen til den enkelte avgjøre hvem det til slutt skal kjøres for? Svaret får vi utover i mai måned senere i år!

X