Gaviria doblet i San Juan

Fernando Gaviria fikk et perfekt opptrekk og vant relativt enkelt massespurten på den 4.etappen av Vuelta a San Juan.

Den 4.etappen av Vuelta a San Juan var på vel 185 kilometer og kunne for så vidt deles i to like lange partier, én halvdel som inneholdt en rundt to mil lang bakke og og én halvdel der det stort sett gikk nedover til mål.

Etappen inneholdt to 1.kategoriserte- og én 3.kategorisert stigning, ingen av dem var direkte stupbratte med 4-5% snittstigning.

Seks ryttere var opprinnelig i brudd, tre falt av i bakkene mens Daniel Zamora, César Paredes og Royner Navarro forsøkte lykken videre. Førstnevnte tok for seg i bakkespurtene og dermed overtok argentineren også klatretrøyen. Da de var over toppen på den siste bakken, hadde de fremdeles rundt 3-4 minutters ledelse etter å ha hatt over 7 minutter på det meste.

Men feltet kontrollerte også dagens brudd og kunne ha kjørt dem inn tidligere om de hadde ønsket det. For de gjenværende to i brudd, Daniel Zamora og César Parede holdt ut helt til det bare var vel 2 kilometer igjen. Da kom feltet dampene i høy fart og det hele skulle avgjøres i en massespurt.

Det ble en voldsom kamp inn mot målstreken. Fernando Gaviria fikk et perfekt opptrekk med Simone Consonni som gjorde en meget god jobb og lot colombianeren sette på turboen de siste metrene til en relativ klar seier. Bakfra kom riktig nok Peter Sagan i størst fart av alle, men nådde ikke helt frem og ble nummer to.

Resultater:

X