Gaviria timet spurten perfekt og vant åpningsetappen i Vuelta a San Juan

Foto: UAE Team Emirates

1.etappen i Argentina ble nærmest en transportetappe i varmen, der Fernando Gaviria traff best i spurten og vant.

Den 37.utgaven av  Vuelta a San Juan Internacional ble rullet i gang i ettermiddag norsk tid. Åpningsetappen var 159,1 kilometer og hadde ingen utfordringer å snakke om for noen i det 27 lag store feltet. To 3.kategoriserte bakker relativt tidlig på etappen var på ingen måte nok til å utgjøre noen forskjell. Resten av etappen var nemlig paddeflat, og dermed lå det i kortene at det måtte bli en massespurt.

Det var varmt i San Juan i dag, over 36 grader i skyggen noe som betød hyppige besøk i lagbilene for å hente drikke. Rundt 40 kilometer fra mål var det slutt på den hyggelige søndagsturen da en liten gruppe satte fart i feltet og stakk unna. De fikk halvminuttet på det meste men feltet hadde kontroll på utbryterne.

Avslutningen var et 3 kilometer langt strekke som kunne  være litt kinkig å beregne for både opptrekkere og avsluttere. En som bommet så også ut til å være Peter Sagan som gikk til tidlig og tilsynelatende stivnet. I etterkant ble det klart at Sagan egentlig kjørte for Sam Bennet. Sistnevnte fikk aldri hjulet til sin lagkamerat, og dermed forsvant også muligheten til å ta en etappeseier for Bora-Hansgrohe. Da gikk det bedre for UAE-Team Emirates Fernando Gaviria som hadde en bedre timing og passerte Sagan. Selv om også han stivnet de siste metrene, hold det til etappeseier for 24-åringen.

Resultater

X