Gaviria vant massespurten i Abu Dhabi etter opptrekk av Alexander Kristoff

Samarbeidet mellom Kristoff og Gaviria fungerte meget bra og colombianeren kunne ligge i rygg til han satte turboen på

Den 2.etappen i UAE Tour var paddeflat og var på 184 kilometer. Etappen ble som ventet et oppgjør for de raske menn, og dem var det mange av på den arabiske halvøyen i dag. Til tider var det mye vind og det ble splittelser og både Halvorsen og Viviani var en stund blåst bort fra frontgruppen. Men, mot slutten var alt samlet, og det var spennende å se hvordan de to norske spurtkanonene, Alexander Kristoff og Kristoffer Halvorsen, ville håndtere en spurt med så mange sterke konkurrenter.

Kristoff som opptrekker for Gaviria var også et mget interessant trekk ved dagens etappe, mens Kristoffer Halvorsen (Team Sky)så ut til å være mer overlatt til seg selv. Dette var ikke helt ulikt slik Mark Cavendish også opplevde det i den korte tiden han var i Sky.

Den siste kilometeren gikk også i delvis motvind og da handlet alt om timing. Mot slutten dro Kristoff kraftig opp i front men et øyeblikk så det ut som om Gaviria gikk litt tidlig ut i vinden. Colombianeren viste seg likevel sterk og holdt de øvrige bak seg helt til målstreken selv om Viviani kom raskt mot slutten. Imponerende var det også å se at Kristoffer Halvorsen gjorde en god avslutning. Kanskje var han litt for langt bak da Kristoff tråkket til mot slutten. 22-åringen ble likevel nummer 4, det er en meget god prestasjon i dette selskapet.

Resultater:

X