Gigantisk oljeselskap kan overta Team Sky!

Sky-sjef, Dave Brailsford skal ha vært i samtaler med Colombias president, Ivan Duque, for å diskutere oljeselskapet Ecopetrol sin eventuelle overtakelse etter sesongslutt

Det kommer stadig nye rykter for hva som kommer til å skje med Team Sky til neste år.  Mediegiganten Sky trekker seg som kjent fra samarbeidet etter denne sesongen og det har skapt litt uro på ryktebørsen. Team Sky ligger i en egen divisjon hva økonomiske rammer angår. De har operert med nesten et dobbelt så stort budsjett som gjennomsnittet i de øvrige WorldTeam lag.

Sky-Sjefen, Dave Brailsford har nok hatt det største hodebryet rundt akkurat dette fakta. Finnes det noen som både har råd og som trenger verdens beste sykkellag til egen verdi og nytte?

Det siste på ryktebørsen er at et colombiansk oljeselskap skal være interessert i å overta laget. Ecopetrol er en av de fire største selskapene i Latin-Amerika og er et navn man kanskje skal merke seg. Det er nemlig en gigant som i følge franske Velopro.fr hadde et overskudd på hele 27 milliarder doller. Dog er dette tall fra 2014, men det er ikke tvil om at de vil være i stand til å videreføre britenes flaggskip som har hatt et budsjett på 35 millioner euro.

I følge den colombianske avisen El Espectador skal det skal ha vært samtaler med Colombias president, Ivan Duque og Dave Brailsford. Frieriet blir ikke mindre interessant når vi ser at Sky har sendt et meget sterkt lag til det pågående 2.1 rittet Tour Colombia som startet for to dager siden og som går over seks etapper. Sky stiller med fjorårsvinner Egan Bernal og Chris Froome som de sterkeste sammenlagtrytterne. De får imidlertid god hjelp fra Jonathan Castroviejo, Sebastian Henao, Jhonatan Narvaez og Ivan Ramiro Sosa. Tre colombianere og en fra Ecuador forteller nødvendigvis ikke alt, men kan være en liten pekepinn på seriøsiteten i dette friereiet?

X