Groenewegen suveren i massespurten i Algarve

Det ble en enkel jobb for Dylan Groenewegen i avslutningen av dagens 4.etappe i Volta ao Algarve og Amund Grøndahl Jansen sin lagkamerat tok sesongens andre seier.

Den 4.etappen i Volta ao Algarve var relativt lang, nesten 200 kilometer men ikke verre enn at gårsdagens overraskelse på tempo, unggutten Tedjej Pogacar, ville kunne forsvare sin gule ledertrøye.

Fem mann var i brudd og 50 kilometer fra mål hadde disse under to minutters ledelse og det var ganske klart at feltet hadde meget god kontroll på dagens utbrytere. På det meste hadde de godt over fem minutter takket være et lavt tempo i feltet innledningsvis.

En av dagens favoritter, Dylan Groenewegen, fikk en sen punktering men fikk hjelp av to lagkamerater til å kjøre seg opp igjen og var i god posisjon da spurten gikk. Avslutningen i dag var litt spesiell som en massespurt da de siste 400 meterene hadde en stigningsprosent på over fire. Det skulle være til fordel for ryttere som John Degenkolb og Arnaud Demare. Men, det skulle likevel vise seg at Dylan Groenewegen hadde mye på lager til tross for sitt uhell og vant spurten enkelt etter at lagkameratene hadde gjort en sterk jobb med å kjøre ham i posisjon.

Resultater:

X