Groenewegen tok sesongens 3. seier i Paris-Nice

Arkivfoto: Sirotti

Så er våren kommet til sykkelsporten, i dag startet Paris-Nice eller ”løpet mot solen” som det også kalles. På én måte er dette starten på vårens begivenheter, i alle fall om vi tenker sentraleuropa!

Paris-Nice starter med tre flate etapper, og åpningsetappen var ganske kort, bare 138,5 kilometer og skulle ikke by på de store utfordringene for rittets raske menn. Dog var vinden en utfordring, og dette førte til flere splittelser i feltet underveis. En av dem som fikk merke det var Alexander Kristoff. Men det var ikke bare vind som skapte problem for 31-åringen i dag.  Med 35 kilometer igjen løsnet klossen under skoen og dermed måtte han ned i bilkøen for å få ny sko, skriver TV2.no. Dermed var han uten mulighet til å være med å kjempe om en etappeseier. Det var for øvrig ikke bare i Frankrike at vinden var et problem i dag. I Belgia ble det avlyst kermesseritt nettopp på grunn av for sterk vind.

I områdene rundt Paris der starten gikk for dagens åpningsetappe, skapte vinden så store problem at noen også holdt på å bli eliminert helt i starten. Den store utskillelsen kom etter rundt 40 kjørte kilometer, da var sidevinden sterk og resulterte også i ein stor velt.

Det skjedde mange angrep underveis, men det hele samlet seg til slutt. Da tok Jumbo-Visma fronten for sin spurter, Dylan Groenewegen. Sonny Colbrelli åpnet ballet, men gikk for tidlig og dermed kunne Groenewegen og Caleb Ewan ta seg forbi der førstnevnte nok en gang kunne innkassere ein etappeseier.

Resultater:

X