-Han kan bli den nye Sagan!

Foto: Sirotti

Giuseppe Saronni er overbegeistret for nysigneringen UAE-Team Emirates gjorde sist høst.

For dem som har fulgt litt med i internasjonal sykkelsport, er Giuseppe Saronni et kjent navnt, både som rytter men ikke minst som lagleder i mange år.

Saronni har vært involvert i sykling hele livet. Han var en av de største rytterne mellom 1977 og 1990 der han utkjempet mange kamper mot en annen kjempe i sykkelsporten, Francesco Moser. I 1979 vant Saronni Giro d’Italia etter å ha sikret seg 3 etappeseire. Vår egen Knud Knudsen vant for øvrig også en etappeseier i Giroen dette året.

Saronni kopierte Giroseieren i 1983 mens han året før, i 1982, ble verdensmester i England etter å ha regissert et sent angrep og distansert resten av feltet.

Saronni kjørte aktiv til og med 1990-sesongen før han gikk over som sportsdirektør hos Lampre der han var i mange år. UAE kom inn og overtok laget og Saronni fulgte med på lasset. Nå har han imidlertid bestemt seg for å trekke seg tilbake og overlate ansvaret til andre.

-Jeg ønsker å være fri for bekymringer, jeg trenger mer tid for meg selv og familien etter 30 år med stress og spenning, sa 61-åringen til Cyclingnews. -Jeg vil fortsatt være med men jeg vil holde meg litt mer i bakgrunnen, kanskje som en inspirator, eller en konsulent. Men min rolle i laget eksisterer ikke lenger, sa Saronni.

UAE Skuffet i 2018-sesongen

I fjor ble det kun notert 12 seire for UAE Team Emirates. Etappeseire med Daniel Martin og Alexander Kristoff ble høydepunktene mens en annen stjerne som man forventet store ting fra,  Fabio Aru, slet hele sesongen med å finne formen og endte opp uten en eneste podieplassering.

-Vi leverte under pari i 2018, innrømmet Saronni som likevel er optimist med tanke på fremtiden etter at det er gjort betydelige endringer i teamet.

-Vi måtte endre mye – og vi gjorde det, la han til. –I vårt tredje år (WorldTour) har vi alt som skal til for å bli et av de beste lagene i verden.

UAE hentet i fjor høst noe overraskende kanskje, Fernando Gaviria. Overraskende fordi laget hadde Kristoff i rekkene, men nordmannen leverte en svak sesong, noe som kanskje ble avgjørende for overgangen.

Saronni lovpriser da også den nyinnkjøpte. –Gaviria er virkelig et talent som har et utrolig potensial. Han kjenner ikke sine egne grenser og må behandles med forsiktighet. Men kan kan bli den nye Sagan, sa Saronni og la til at 24-åringen trolig ville kjøre både i Giroen og Touren.

X