Helsvart dag for de norske fargene i Paris-Roubaix

Det ble en helsvart dag for de fem nordmennene i Paris-Roubaix der både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen fikk ødelagt løpene sine av punkteringer. Kristoff punktere hele tre ganger, mens Edvald fikk en tidlig punktering og enda en til på et kritisk punkt i rittet.

Kristoff var tidlig ute av rittet og det ble raskt spekulasjoner om han hadde valgt feil dekk. 31-åringen kjørte tubeless, dvs. uten innerslange. Thor Hushovd var en av de som mente at dette var gambling fra Kristoff sin side og la til at man tester ikke ut nye ting i et ritt som Paris-Roubaix.

-Det var ikke et bra valg. Han punkterte tre ganger. Om dekk uten innerslange er grunnen er umulig for meg å si, men det viktigste er at utstyret man har er testet godt over en lang periode. Det er greit nok hvis han, laget og dekkleverandøren kan stå inne for det. Men hvis han har tatt et eget valg fordi det passer ham bedre, er det kanskje ikke godt nok, sa Hushovd i følge TV2.sport.

Til tross for alle de norske skuffelsene ble det et spennende ritt der veteranen Philippe Gilbert (Deceuninck Quick-Step) til slutt satt igjen sammen med tyske Nils Pollit (Katusha) og skulle kjempe om seieren.  Finalistene satt i en større gruppe mot slutten der også fjorårsvinner Peter Sagan også satt. Men på Carrefour de L’Arbre-sektoren angrep Gilbert og det ble kun Pollit som hadde bein til å følge 36-åringen. Dermed ble det et spurtoppgjør inne på velodromen i Roubaix der Gilbert lett slo tyskeren og vant med det også sin fjerde monument av fem mulige!

Resulater:

X