Herman Dahl åpnet med 8.plass i Tour du Loir-et-Cher

Den 60. utgaven av Tour du Loir-et-Cher trillet i gang i dag. Som navnet sier går rittet i Loir-et-Cher-regionen som ligger sentralt i Frankrike, litt sør for Paris. Navnet kommer fra to elver som krysser i området, Loir fra nord og Cher fra sør.

Rittet har blitt arrangert siden 1960 og i fjor var det danske Asbjørn Kragh Andersen som vant. I det hele tatt dominerte danskene voldsomt i fjor med hele fem ryttere blant de syv første. Jonas Abrahamsen ble beste norske med 9.plass i fjor.

Også i 2017 gjorde danskene rent bord og inntok de fire første (!) plasssene på podiet sammenlagt. Av norske prestasjoner ble Fridtjof Røinås nummer fem i 2016, det samme ble Fredrik Strand Galta året før. Vegard Breen ble nummer tre i 2013 men beste norske prestasjon i dette franske etapperittet har Gisle Vikøyr gjort, han vant nemlig i 2000 og ikke helt ukjente Thor Hushovd gjorde det samme i 1999.

Årets utgave består av fem etapper og den første gikk i dag. To norske lag stilte på startstreken, Joker Fuel of Norway og Uno-X Norwegian Development Team. For Joker kjører Herman Dahl, Søren Wærenskjold, Aksel Aasheim, Fridtjof Røinås, Kristian Klevjer og Danel Årnes. De to sistnevnte debuterer for Joker i dette rittet.  For Uno-X kjører Anders Skarseth, Erik Resell, Kristoffer Skjerping, Iver Skarseth, Martin Urianstad og Lars Saugstad.

Den 1.etappen var på 176 kilometer og endte i en massespurt, bortsett fra to ryttere som fikk litt over 20 sekunder på feltet. I spurten i hovedfeltet ble Herman Dahl sjettemann og endte da som nummer 8 totalt som beste norske.

Resultater:

X