Hevder Sky-lege ville dope utøver med testosteron

Bradley Wiggins er ikke direkte involvert i Sky-legens handlinger. Foto: Sirotti

Team Sky har slitt med dopingspørsmål etter at laget kom i søkelyset i forbindelse med den såkalte ”Jiffy bag”-skandalen. Saken har sitt utspring i 2011-utgaven av Criterium du Dauphine. Der skal et ukjent legemiddel ha blitt nevnt i sammenheng med tidligere Tour-vinneren, Bradley Wiggins. Lagets lege den gang, Richard Freeman,  er nå kommet på dypt vann og har fått presentert alvorlige påstander mot seg.

I mai i 2011 skal Freeman ha bestilt 30 pakker med testosterongel til Team Sky og British Cycling sitt hovedkvarter i Manchester, skriver TV2.no.

I et intervju med det britiske antidopingbyrået UKAD, innrømmet han å ha gjort dette, men ikke at det ble brukt på utøvere. Han fikk så frastjålet sin personlige datamaskin på en ferie i Hellas i 2014, det var i alle fall hans påstand. Der hadde han all dokumentasjon over medisiner gitt til utøvere. Dermed står man uten beviser men saken blir likevel behandlet i en domstol fordi et offentlig organ mener han har løyet om flere forhold.

Alvorlig sak

Det er en alvorlig sak for Freeman siden anklagene kommer fra General Medical Council, et organ som skal beskytte, promotere og ivareta helsen og sikkerheten til folk. Omtrent slik som Helsedirektoratet og Legeforeningen gjør i Norge.

Freeman som jobbet for Sky mellom 2009 og 2015 er anklaget for å ha bestilt testosteron for å gi det til uidentifisert Sky-rytter for å forbedre vedkommendes fysiske prestasjoner. Bradley Wiggins er nevnt i skandalen, men er ikke en del av saken mot Freemen som skal opp i domstolen 6.februar.

Les hele saken på Tv2.no her

X