Hjemmeseier da Vuelta a San Juan ble innledet med kriteriumsritt i går kveld

Foto: Sirotti

Vuelta a San Juan ble i går kveld innledet med et kriteriumsritt . I et showpreget kveldsritt ble det «hjemmeseier» for Maximiliano Richeze (Deceuninck-QuickStep).

Vuelta a San Juan er virkelig store greier i Argentina. Det ble hevdet at rundt 100.000 mennesker kom for å se presentasjonen i går kveld. Sannheten var trolig at 10.000 (!) var et mer riktig tall, men like fullt var det en flott måte å innlede dette rittet på. Dog ble det litt sent for rytterne som først kunne gå til sengs rundt midnatt. Heldigvis går ikke starten i San Juan før 15:45 lokal tid, dvs klokken 19.45 norsk tid. Det betyr at målgang på den første etappen blir rundt midnatt norsk tid.

Foto: https://vueltaasanjuan.org

Alle de 27 lag deltok i presentasjonen der de lokale kontinentallagene i følge Cyclingnews, var mer opptatt av å få tatt selfie med Mark Cavendish, Peter Sagan og Nairo Quintana! Så veldig seriøst ble ikke dette kriteriumsrittet for rytterne var nok mer opptatt av å komme helskinnet igjennom enn å gjøre en god figur i et betydningsløst showritt.

Det passet også perfekt at det var den lokale helten,  Maximiliano Richeze (Deceuninck-QuickStep) som til slutt kom seg av gårde i et brudd sammen med Quintana. Sistnevnte hadde ingen sjanse i spurten og Richeze vant enkelt. Hvor mye det ble lagt i kampen om 3.plassen vites ikke. Men hyggelig var det at Mark Cavendish spurtet ned både Peter Sagan og Fernando Gaviria.

X