Hoelgaard med sterk 3.plass i Østerrike

Arkivfoto: Karstein Vabø.

Uno-X er for tiden i Østerrike og kjører UCI 2.2 rittet, Oberösterreichrundfahrt. Rittet er kanskje mer kjent blant norske juniorer for det er ikke flust med resultater der norske seniorryttere har vært involvert de siste ti årene. For to år siden kjørte imidlertid Team Coop, dog uten at laget fikk noen topplasseringer sammenlagt.

Det har i stedet Uno-X allerede klart. På den innledende prologen i går ble Anders Skaarseth nummer fem i det som vi må kalle en meget kort bakketempo på rundt 700 meter.

I dag gikk det enda bedre på den 184 kilometer lange 2.etappen. Markus Hoelgaard var nære på å ta seieren, han var alene i front helt mot slutten etter å ha støtet seg fra sine fire bruddkamerater. Det så likevel nærmest ut som Hoelgaard ga opp soloforsøket da han så at de andre nærmet seg faretruende. Hadde han klart å holde ut helt opp den siste bakken, ville det blitt lettere terreng innover mot mål. Hva som kunne skjedd da får vi imidlertid aldri vite.

Dermed ble det i stedet et spurtoppgjør mellom de fem der Hoelgaard ble nummer tre.  Anders Skaarseth fulgte opp med nok en god plassering men var 4:28 minutter bak dagens tyske vinner. Sammenlagt er Hoelgaard nummer fire mens Skaarseth ligger på plassen bak. Torstein Træen leder forøvrig kampen om klatretrøyen. Det gjenstår to etapper der morgendagen blir den tøffeste for det norske kontinentallaget.

Resultater:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

X