-Jeg er ikke her for å kjøre opptrekk for Ewan!

Carl Fredrik Hagen, foto: Sirotti

Carl Fredrik Hagen debuterte i natt som WorldTour rytter i Down Under Classic. Om et par dager skal han også debutere i årets første WorldTour ritt, Santos Tour Down Under. 

Nysigneringen til Lotto Soudal har blitt 27 år og har hatt en lang vei for å nå toppen. I et intervju med Cyclingnews forteller Hagen at han faktisk heller ikke fulgte særlig med på sykkelsporten da han vokste opp. Da han rundet 20 år trodde han aldri at han skulle bli sykkelproff syv år senere.

Hagen har en allsidig bakgrunn som fotballspiller, løper, langrennsløper og terrengsyklist. Han avslørte også at han i sine yngre dager hadde spilt høyreving på det lokale fotballlaget! Men han tok ikke fotballen så veldig seriøst og likte bedre å løpe i skogen!

-Skulle jeg plukket ut en fotballspiller jeg virkelig liker, så er det Ole Gunnar Solskjær i Manchester United, sa Hagen ifølge Cyclingnews.

Ikke opptrekker for Ewan

Carl Fredrik Hagen har de senere årene ofte blitt nevnt som en av de få norske som har sine spesialferdigheter i bakkene. –Stigninger der det kjøres hardt i fire til seks minutter, passer meg veldig godt, sa han og pekte på ritt som Ardennerklassikerne med sine kort men bratte bakker. –Så jeg er ikke her (Tour Down Under red.anm.) for å være opptrekker for Caleb Ewan!

-Jeg er her først og fremst for å lære så mye som mulig. I fremtiden ønsker jeg å kjøre for egne resultater. Jeg må se hvor nivået ligger og så ta det derfra.

X