I dag starter egen Zwift-serie for profesjonelle lag!

I dag kan du følge med «live» på den nye Zwiftserien som rulles i gang med profflag på startstreken. Du ser det hele på Facebook!

Mange av oss har stiftet bekjentskap med Zwift, dataprogrammet som gjør det mulig å koble en smartrulle til internett og sykle i virtuelle løyper. I sanntid og sammen med andre på nettet som har gjort som deg. Treningsrullen må ha innebygd kraftmåler som viser hvor mye watt du til enhver tid klarer å tråkke. Det er også dette som viser farten din i løypen, og også målt i forhold til de andre. En viktig faktor i dette er å plotte inn hva du veier, og her er det nok en del ”virtuelle dopingtilfeller” ute å går. Registrerer man seg med for eksempel. 5-10 kg lavere vekt enn det du egentlig har, øker du den registrerte kraften betydelig. Det er klart at dette kan være fristende å gjøre siden ”alle” kan se deg sykle og la seg imponere av kraften du produserer. Det er forøvrig kun watt per kg som kommer opp på skjermen fra dem som deltar, og dette sier lite om hva vekt du egentlig har.

Profflag på startstreken

I dag starter til og med en serie for profesjonelle sykkellag. Hele 15 prokontinentallag og kontinentallag vil delta i denne serien som vil bestå av 10 ritt. Hvert lag kan stille med fire ryttere og det kjøres ritt hver eneste uke fremover. Konkurransen går ut på å samle mest poeng for hvert enkelt rytter som til slutt skal avgjøre hva lag som er best. Hele opplegget er organisert på Zwift-platformen som ”the KISS Super League”. Første ritt for mennene starter i kveld kl. 19.30 og dette kan du følge på Facebook-siden til Zwift. Mennene skal kjøre Watopia Volcano Climb som totalt er på 40,2 km. Denne ruten er ganske flat, men de siste fire kilometrene stiger løypen rundt 140 høydemeter av de totalt 286.

–Profesjonell sykkelsport har omfavnet Zwift som en treningsplattform. Vårt mål er å skape en ny sport – i sporten til glede for profesjonelle, amatører og alle sykkelfans over hele verden, sa adm. dir i Swift Eric Min.

De 15 lagene som skal konkurrere er Hagens Berman Aexeon, Israel Cycling Academy, Cofidis, Novo Nordisk, Dimension Data U23, Canyon-DHB p/b Bloor Homes, Team Wiggins-Le Col, Arapahoe-Hincapie p/b BMC, Madison Genesis, Oliver’s Real Food Racing, SEG Racing Academy, Pro Racing Sunshine Coast of Australia, Ribble Pro Cycling fra Storbrittania, pluss et ”Zwift Community All Stars team” og et ”Zwift Academy Dream Team”.

Damenes serie starter 5.februar der Canyon-SRAM og Cervelo-Bigla er blant lagene som skal delta. Og det kan bli mer moro for Zwift sier i følge Cyclingnews at de håper å kunne gjennomføre den første serien for amatører i slutten av februar. KISS Super League rulles i gang fra London i dag og slik vi har forstått det vil alle lag bruke samme type rulle. De må også gå på vekten før start, slik at man unngår problemet med feil og for lav kroppsvekt. Starten går altså i kveld og du kan følge med på Facebook her.

X