Iljo Keisse sin «spøk» falt i dårlig jord også hos navnesponsoren…

Arkivfoto: Sirotti

Iljo Keisse hadde neppe forestilt seg at det som fra hans side var en spøk, kunne fått så store følger i etterkant.

Iljo Keisse har beklaget sin oppførsel…

Episoden utspant seg for to dager siden da Keisse og noen lagkamerater var innom en kafé og spiste. Der traff de ein kvinnelig servitør som gjerne ville ha et bilde sammen med dem da hun skjønte hvem de var.  Belgieren klarte imidlertid ikke å dy seg og gjorde noen obskøne gester bak ryggen på kvinnen da bildet ble tatt. I etterkant kan vi si at hun ble forbannet da hun oppdaget hva som hadde foregått og politianmeldte Deceuninck-QuickStep rytteren. Keisse fikk en liten bot på rundt 700 kroner, men arrangøren mente dette ikke var nok og hev han like godt ut av rittet. Dette skapte stor irritasjon for den mangeårige laglederen, Patrick Lefevere, som mente dette var en i overkant sterk reaksjon.

Sistnevnte ble nemlig forbannet da Keisse ble satt utenfor og ville trekke laget fra videre deltakelse. – Hvis det hadde vært opp til meg, ville hele laget blitt trukket fra Vuela a San Juan, sa han i følge Het Laatste Nieuws i går.

-Selvsagt er jeg ikke helt glad for ”poseringen” til Iljo. Det var feil og det vet han selv. Men han har betalt boten og politiet har avsluttet saken. Likevel fortsetter kvinnen, hun ønsker penger ikke sant, sa han videre. Kvinnen selv har imidlertid hevdet det motsatte, at hun ikke gjør dette av økonomiske årsaker med fordi hun krever respekt.

Men saken slutter ikke her, for det viser seg at lagets nye navnesponsor, Deceuninck, ikke er helt på linje med Lefevere. Episoden ble så visst ikke ønsket velkommen i den høyt profilerte vindusprodusenten. -Vi er ikke enige i hva som skjedde. Denne type adferd er ikke akseptert, sa Jérôme De Bruycker, markedsdirektør i Europe.

-Det er mange kontroversielle forhold rundt denne saken og vi håper at det blir stille snart. Vi sponser laget for det sportslige  aspektet og får gode resultat med det. Så ja, slike hendelser liker vi ikke. Men ok, det har skjedd og vi må bare bli ferdig med det, sa Bruycker til Cyclingnews. Partene skal snakkes etter Vuelta a San Juan er ferdig, og det betyr nok at Keisse får en ekstra påminnelse om at ”spøken” ikke var et direkte smart påfunn.

Les også: Belgier blir straffet for å ha «fornærmet» kvinnelig servitør

X