Impey kopierte fjorårsseieren sammenlagt Down Under

Foto: Sirotti

I natt ble den 6. og siste etapppen av årets Santos Tour Down Under kjørt og i år som i fjor ble det Daryl Impey som gikk til topps sammenlagt. Impey ble dermed den første i rittets historie som har vunnet to år på rad.

Richie Porte ble også en slags vinner i natt da han for 6.gang vant etappen til Willunga Hill. Porte angrep flere ganger på den siste stigningen, først for å hente Wout Poels (Team Sky) og deretter for å gjenta taktikken fra i fjor da han fikk et lite forsprang 600 meter fra mål. Som i fjor fulgte imidlertid Impey 33-åringen nesten til døren og var bare noen få sykkellengder bak vinneren Porte og Poels som ble nummer to.

Sammenlagt endte disse tre også øverst i samme rekkefølge som dagens etappe. Gårsdagens uheldige CCC Team rytter Patrick Bevin hadde aldri noen sjanse til å forsvare sammenlagtledelsen. Det ble kjørt hardt helt fra start, og dette var ikke noe som Bevin satte så veldig stor pris på. Han fikk da også ganske snart problemer og forsvant ut av tetkampen allerede første gang de kjørte opp Willunga. Bevin endte til slutt nesten seks minutter bak teten. Et aldri så lite plaster på sårene bokstavlig talt, var det kanskje at NewZealenderen vant poengtrøyen.

Carl Fredrik Hagen ble for øvrig nummer 32, rett under minuttet bak Porte og ble også best av de norske sammenlagt med sin 36.plass, vel tre minutter bak Impey.

UAE-Team Emirates vant lagkonkurransen foran Bahrain Merida og Team Dimension Data.

Resultater:

1Richie Porte (Aus) Trek-Segafredo3:30:14
2Wout Poels (Ned) Team Sky
3Daryl Impey (RSA) Mitchelton-Scott
4Rohan Dennis (Aus) Bahrain-Merida0:00:03
5Luis Leon Sanchez (Spa) Astana Pro Team0:00:06
6Chris Hamilton (Aus) Team Sunweb0:00:10
7Michael Woods (Can) EF Education First Pro Cycling0:00:15
8Diego Ulissi (Ita) UAE Team Emirates0:00:17
9Tom-Jelte Slagter (Ned) Dimension Data
10Dries Devenyns (Bel) Deceuninck-QuickStep

Komplette resultater:

X