Ingen Kristoff i De Panne i år, men fem andre nordmenn er å finne på startlisten!

Fjoråsvinner i De Panne, Elia Viviani er storfavoritt også i år. Arkivfoto: Sirotti

I morgen starter den 43. utgaven av Driedaagse Brugge-De Panne. Det vil si at det ikke blir en tre-dagers utgave i år slik det har vært i mange år tidligere. Årets utgave blir for 2.gang kjørt som éndagsløp med start i Brugge nordvest i Belgia og med målgang i De Panne helt ut mot havet i vest, nesten på grensen til Frankrike.

Rittet har vært arrangert siden 1977 som et etapperitt over tre dager og som har vært en slags oppkjøring til en av vårens viktigste klassiker, Ronde van Vlaanderen. I fjor ble rittet endret og skalert ned til et éndagsløp, riktig nok også med en versjon både for herrer og kvinner.

I fjor vant Elia Viviani foran Pascal Ackermann. Året før var det Philippe Gilbert som gikk til topps med Alexander Kristoff på 3.plass. Kristoff har vist at dette har vært et løp som har passet meget god for Stavangerkaren. I 2016 ble han nummer to, samme plassering ble det i 2013 mens han i sin kanonsesong i 2015 gikk helt til topps.

Alexander Kristoff er også eneste nordmann som har tatt podieplasser, men i morgen er det fem andre nordmenn som figurerer på startlistene, Rasmus Tiller, Amund Grøndahl Jansen, Sondre Holst Enger, Kristoffer Halvorsen og Vegard Stake Laengen. Ingen Kristoff denne gangen altså, 31-åringen skal i stedet kjøre E3 BinkBank Classic to dager senere, fredag 29.mars og Gent-Wevelgem søndag 31.mars. I begge disse rittene stiller forøvrig tre nordmenn på startstreken for UAE Team Emirates. Kristoff får nemlig selskap av både Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen.

X