Italienske proffer tar initiativ for å bruke lys også på dagtid!

Daniel Oss. Foto: ACCPI

Den italienske ACCPI organisasjonen for profesjonelle sykkelryttere, har lansert en kampanje som skal promotere bruk av lys på dagtid for å bli sett bedre.

En rekke italienske ryttere har hjulpet til med å promotere kampanjen, blant dem er den europeiske mesteren, Matteo Trentin (Mitchelton-Scott), Daniel Oss (Bora-Hansgrohe) og Daniele Bennati (Movistar). De går nå i bresjen for å vise at de bruker lys både foran og bak på sykkelen når de er på treningsturer. I fjor var også Trek-Segafredo ryttere med på en lignende kampanje.

Den italienske kampanjen ble etablert for å minnes  Michele Scarponi som omkom etter å ha blitt påkjørt av en bil da han var ute på en treningstur i 2017. Aksjonen ble også enda mer aktualisert da Samuel Manfredi ble påkjørt i desember i fjor. Ulykken var alvorlig og medførte hodeskader etter at han ble påkjørt av en bil som akselererte ut fra et stopp uten å legge merke til 18-åringen. Heldigvis har det gått bra med unggutten som våknet fra kunstig koma i januar i år.

Samtidig som kampanjen ble lansert har organisasjonen også rettet en henvendelse til myndighetene om å jobbe for å forbedre forholdene for syklister på landeveiene. Blant annet dreier det som om også å planlegge sykkelveier når det bygges nye veiprosjekter. De ønsker også å innføre en regel om minimum 1,5 meter avstand for å passere syklister samt bedre støtte også økonomisk for ofre og deres familie.

-Det er så kult å sykle, men det er enda kulere å kunne gjøre dette på en trygg måte, skrev Daniel Oss på sosiale medier.

-Veien tilhører alle, fra profesjonelle ryttere til barn som sykler til skole om morgenen. Respekter oss og la oss respektere hverandre, twitret Trentin.

Det var Scarponi sin bror som har startet en underskriftskampanje for å få mer fokus på sikkerheten på veiene for syklister. Nettsiden heter change.org og der kan man gi sin støtte.

X