Izagirre vant avslutningsetappen men Sky og Bernal vant sammenlagt

Foto: Sirotti

Egan Bernal hadde i praksis kun to mann å passe på underveis på den 8. og siste etappen av Paris-Nice. Philippe Gilbert og Nairo Quintana var de nærmeste tidsmessig med rundt 45 sekunder for begge to. Lagkamerat Michal Kwitatkowski var 1:03 bak og ville nok bruke egne krefter på å sikre Bernal sin sammenlagtseier. Dernest var Jack Haig 1:21 bak og Romain Bardet 1:45 bak som de neste som var mindre enn to minutter bak i sammendraget.

Og det skulle vise seg å holde i massevis for 22-åringen fra Colombia som i fjor slo igjennom som en av de beste klatrerne i Tour de France. Unggutten passet på sine nærmeste konkurrenter, Gilbert var ikke forventet å være et problem og havnet da også over 6 minutter bak. De øvrige hadde Sky god kontroll på selv om Nairo Quintana gjorde et forsøk på å kapre ledertrøyen. Det gikk ikke og da var det ikke så nøye for britene sitt flaggskip hvem som vant avslutningsetappen.

Det gjorde nemlig Ion Izagirre som var 18 sekunder foran Oliver Nasen og Wilco Kelderman. Dermed kunne Astana hente etappeseire både i Tirreno-Adriatico og i Paris-Nice. Bernal ble for øvrig nummer 19, 26 sekunder bak vinneren men med full kontroll ned til hovedutfordrer, Nairo Quintana som ble nummer to. Kwiatkowski tok den siste plassen på podiet og sikret dermed Sky to mann på podiet.

Nairo Quintana, Egan Bernal og Michal Kwiatkowski

Resultater:

X