-Jeg gråt og følte det som et forræderi!

Arkivfoto: Sirotti

Thibault Pinot fikk sjokk da hans lagkamerat, George Preidler, innrømmet å ha dopet seg og føler seg sveket av en han regnet for å være en venn

Søndag sprakk nyheten om enda en syklist som innrømmet doping. Østerrisk politi iverksatte en aksjon under årets ski-VM som nettopp er avsluttet. Der kom det frem at det ikke bare var syklisten Stefan Denifl som var innblandet, foruten flere skiløpere. Også George Preidler, også han østerriker og lagkamerat med Daniel Hoelgaard på Groupama-FDJ, la kortene på bordet og innrømmet bloddoping.

Thibault Pinot var fryktelig skuffet og følte seg sveket. Arkivfoto Sirotti

En som reagerte med sjokk og vantro var Thibault Pinot som følte seg bedratt av sin lagkamerat. –Da jeg hørte om det ble jeg trist, sa Pinot til L’Equipe. –Dette hadde jeg aldri ventet, spesielt fra en kar som dette. Det var veldig vanskelig, og jeg gråt litt også fordi jeg følte at det var et så stort forræderi. Jeg klarer ikke helt å fordøye det og jeg prøver å forstå. I går var jeg ikke i stand til å trene. I dag var jeg ute i to timer men klarte ikke å tenke på noe annet enn dette fordi jeg har så mange spørsmål og ingen svar. Dette surrer rundt i hodet mitt, sa Pinot, en av Frankrikes beste klatrere.

Preidler kom fra Sunweb da han signerte for Groupama-FDJ i begynnelsen av 2018. Preidler er som Pinot en klatrer og fulgte derfor omtrent det samme rittprogrammet som franskmannen. Blant annet kjørte han med Pinot både i Giroen og Vueltaen i fjor og hjalp ham også å vinne Tour du Haut-Var sist uke.

Grunnen til at Pinot har reagert så sterkt kommer også av det faktum at Preidler har blitt en venn i løpet av den tiden de har vært en del av Groupama-FDJ. –Da han vant en etappe i Polen Rundt (i fjor) ble jeg glad, omtrent som jeg hadde vunnet selv, sa Pinot. –Ville han bli sterkere og gå etter flere egne resultater, eller gjorde han dette for å gjøre en enda bedre jobb for meg? Dette er noe av det som plager meg. Han hadde jo ikke noe press på seg for å levere resultater selv. Jeg ønsker å forstå dette fordi han har vært en venn. Jeg føler også litt med ham fordi han har ødelagt livet sitt, den idioten!

Pinot har ikke hørt noe fra Preidler siden bomben sprang og østerrikeren har også tatt bort sine sosiale profiler. –Jeg tror ikke alt er kommet for en dag og kanskje vil han ta kontakt med meg senere. Men, vel, jeg føler meg sveket. Han hadde alt som skulle til for å få suksess. Han var i et sunt lag og omgitt av gode mennesker, sa en fryktelig skuffet Pinot i følge Cyclingnews.

X