«Jeg har aldri sett noen kjøre så hardt som Remco….»

Arkivfoto: Karstein Vabø.

Baloise Belgium Tour er et gammelt belgisk etapperitt som i år kjøres for 89.gang! Jens Keukeleire har vunnet de siste to års utgaver, men vi finner mange sterke navn på listen over tidligere års vinnere. Greg van Avermaet vant i 2015, Tony Martin vant tre år på rad fra 2012-2014 og Philippe Gilbert vant i 2011, året der han nesten vant alt han stilte opp i.

Det skal kjøres 5 etapper i Baloise Belgium Tour, tre flate og to mer kuperte. Rittet startet i går der nederlenderen Jan-Willem van Schip tok sin andre seier som proffsyklist. I dag var det ny etappe og der fikk vi på ny se Remco Evenepoel herje med sine langt mer erfarne kollegaer.

19-åringen støtet seg fra feltet vel 10 kilometer fra mål, han fikk med seg Victor Campenaerts, men den belgiske europamesteren på tempo hadde store problemer med å henge på Evenepoel som rett og slett tråkket fra de andre på flat mark. Han fortsatt å kjøre som en villmann hele veien til mål, Campenaerts forsvant etter en velt og deretter var det solokjøring for det belgiske vidunderbarnet som kom inn 42 sekunder foran feltet.

At det i det hele tatt er mulig å kjøre fra et slikt felt, er sjelden vi ser i våre dager, men Evenepoel er da også en sjelden utgave av en sykkelrytter. Vi har fått flere bevis på dette de siste ukene og i dag lykkes det å ta sin første seier som profesjonell på høyeste nivå.

-Jeg har ingen ord. Jeg har aldri sett noen kjøre så hardt som Remco gjorde. Å følge ham var én ting, men å også klare det i svingene, var noe annet, fortalte 27-åringen som altså veltet og mistet kontaktet med sin landsmann.

-Jeg er ganske god å håndtere en sykkel selv, men nå skjønner jeg hva andre ryttere opplevde sist uke i Hammer Series og sist år i juniorenes VM, sa Campenaerts.

Krister Hagen er eneste norske som kjører rittet for sitt lag Riwal Readynez men havnet langt bak i køen på 112.plass, nesten 15 minutter bak vinneren.

Resultater:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

X