Joker i gang med Le Tour de Bretagne Cycliste

Arkivfoto: Sébastien Delaunay

Joker Fuel of Norway er for tiden i Frankrike og kjører etapperittet  Le Tour de Bretagne Cycliste. Årets utgave er den 53. i rekken og Joker har vært fast inventar på starstreken i samtlige år siden 2007, første gang riktig nok som Maxbo-Bianchi der Edvald Boasson Hagen ble nummer 6 sammenlagt mens Lars Boom vant.

Joker har i det hele tatt markert seg meget sterkt i dette franske rittet som går i Bretagne-området sørvest i Frankrike. Anders Skarseth har den beste plasseringen da han ble nummer to i 2017 mens Daniel Hoelgaard også sikret seg podieplass med sin tredjeplass i 2015.

I dag ble den 1.etappen av årets utgave kjørt og distansen var på vel 150 kilometer. Totalt skal rytterne tilbakelegge 1159 kilometer i løpet av hele syv etapper. Dagens etappe var småkupert uten de helt store utfordringene, bortsett fra vind som alltid kan spille en viktig rolle i denne delen av Frankrike.

50 ryttere var da også samlet da det hele skulle avgjøres, men Herman Dahl som gjorde det så bra i fjorårets utgave med sin 6.plass sammenlagt, var ikke blant disse og mistet 13 sekunder frem til dagens vinner, italienske Manuel Belletti. Bjørn Tore Hoem ble beste Joker-rytter i dag på 14.plass mens Øyvind Lukkedal, Ole Forfang og Henrik Evensen også fikk samme tid som vinneren.

Resultater:

X