Julian Alaphilippe – nå også en spurter! Vant dagens Milano-Sanremo

Den 110. Utgaven av Milano-Sanremo ble akkurat så lite forutsigbar som var ventet i forkant. Det meste av årets første monument handler mye om å komme friskest mulig frem til den siste bakken, kjente og beryktede Poggio. Her avgjøres ofte det 291 kilometer lange rittet, men ikke alltid.

Selv om de raske menn alltid sliter med å henge med her, har det vært utgaver der noen har klart seg. Som i 2012 da Mark Cavendish vant og som i 2014 da Alexander Kristoff vant. Men, de største favorittene behersker begge deler bra, altså å kjøre oppover og ha krutt igjen til en spurt om man ikke klarer å gå solo slik Vincenzo Nibali gjorde i fjor.

I år måtte typiske spurtere som Viviani, Demare og Laporte slippe opp Poggio når Quick Steps Philippe Gilbert og Zdenek Stybar, satte fart for sin kaptein, Julian ALaphilippe. Sistnevnte som har vist fantastisk form så langt i år, satte også inn et angrep her men lykkes ikke med å kjøre fra.

Etter nedkjøringen fra Poggia gjenstod det noen få kilometer inn mot mål, og her samlet det seg etter hvert en gruppe med de største favorittene – dog uten noen typiske spurtere om men ser bort fra Peter Sagan, som også var der. I tillegg bestod finalen av Kwiatkowski, Trentin, Valverde, Naesen og Van Aert.

Det var ventet at den regjerende europamester, Matteo Trentin, ville være et godt tips i spurten, men der tok alle feil. Nok en gang viste nemlig Julian Alaphilippe at han kan mer enn å klatre og gikk på en langspurt som holdt helt til mål. En annen av favorittene, Peter Sagen, var ikke i sin beste form og ble i tillegg stengt litt inne i avsluteningen. Da åpningen kom, var det for sent og Sagan måtte se nok en mulighet til å vinne dette monomentet glippe.

Resultater:

X